logo

5 voordelen van een cortenstalen terrashaard

[2-3 column]Een tuinhaard van cortenstaal geeft warmte en sfeer op je terras. Met een eigen terrashaard geniet je niet alleen overdag, maar ook ’savonds van het buitenleven. Ook als het wat kouder wordt buiten heb je je eigen gezellige tuinkachel snel bij de hand en verleng je hiermee het tuinseizoen. Kom tot rust in je eigen tuin en maak het gezellig en warm. Tuinhaarden van cortenstaal hebben 5 voordelen:

Duurzaam en onderhoudsvrij

Cortenstaal is een sterk en duurzaam product die zeer geschikt is voor buitengebruik. Het roestbruine buitenlaagje beschermt de binnenlaag waardoor het product extra lang meegaat.

De terrashaard kan in alle weersomstandigheden buiten blijven staan en hoeft niet afgedekt te worden. Omdat het geheel uit Cortenstaal gemaakt is zal er in de loop der tijd een beschermende laag aan de buitenkant ontstaan die beschermt tegen doorroesten en voor het karakteristieke uiterlijk zorgt.

Natuurlijke uitstraling

Het heeft een mooie natuurlijke roodbruine kleur en biedt extra weerstand tegen roestvorming. Afhankelijk van de plaats van de haard en de hoeveelheid zon/regen kan de kleurdiepte nog iets veranderen gedurende meerdere jaren. Het materiaal wordt ook veel in de bouw gebruikt, voor straatmeubilair en div. toepassingen in de tuin zoals borderranden en plantenbakken. Cortenstaal kun je onbehandeld gebruiken en is niet zo zwaar. In tegenstelling tot gecoate haarden waar de lak af kan branden, blijft Cortenstaal de mooie warme, bruine roestachtige kleur behouden. Opvallend en onopvallend tegelijkertijd!

Ruime keuze

Tuinhaarden van cortenstaal zijn leverbaar in meerdere modellen, voor elk wat wils:

• Met houtopslag
Tuinhaarden met houtopslag zijn handig voor de echte stookliefhebber. Droog hout stookt beter en een houtopslag in de haard geeft een extra mooie uitstraling aan het geheel.

• Met BBQ/grill mogelijkheid
Voor de echte BBQ-liefhebber is er de Cook O’Burra buitenkeuken of vuurtafel. De Cook O’Burra, met de wel 8 millimeter dikke bakplaat, is verkrijgbaar in verschillende maten, van Ø63 t/m Ø98cm. De kleinere maten zijn geschikt voor een 2 of meer-persoonshuishouden en de grootste versie is b.v. ook geschikt voor groot- of horecagebruik. Ideaal voor feesten en partijen! Deze bbq is ideaal als je na de barbecue’en nog gezellig wat wilt blijven drinken bij het vuur.

• Strak of organisch
Houd je van een strakke design vorm of meer van ronde organische modellen? De cortenstaal haarden zijn verkrijgbaar in diverse vormen.

Trendy

Een terrashaard past helemaal bij de moderne trendy look met loungesets en buitenkeukens. Echter, niet iedereen heeft een groot terras of grote tuin. Ook juist voor mensen met een klein terras of kleine tuin is de terrashaard bijzonder geschikt. Kies dan voor een wat slanker model. Met z’n tweetjes voor de haard, of juist met z’n allen rondom het vuur, de sfeer maak je toch zelf. De beste en veiligste plek voor een haard is meestal op het terras. Kies voor een vlakke ondergrond van steen. Plaats de haard bij voorkeur niet op een houten vloer of vlonder.[/2-3 column]

[1-3 column]Waarom een tuinhaard van cortenstaal?

  • Duurzaam
  • Onderhoudsvrij
  • Natuurlijke uitstraling
  • Ruime keuze
  • Trendy[/1-3 column]