acwebshop

Cortenstaal ook voor binnenshuis!

Bent u op zoek naar een originele manier om uw interieur te verfraaien?

Overweeg dan eens Cortenstaal! Dit materiaal wordt tegenwoordig steeds vaker binnenshuis toegepast. De mogelijkheden zijn zeer divers. U kunt bijvoorbeeld Cortenstalen schermen met lasercut patronen gebruiken als een unieke scheidingswand, losse platen Cortenstaal als wandbekleding, bijzonder mooi in wildverband! Maar u kunt het ook verwerken als onderdeel van de keuken of de badkamer, hoewel dat misschien in eerste instantie wat vreemd lijkt.

Geeft Cortenstaal af?

U zult het Cortenstaal eerst moeten laten roesten, dat kan binnenshuis door het een tijdlang te besproeien met een mengsel van water en azijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om de platen buiten al te laten roesten voordat ze binnen geplaatst worden. En om te voorkomen dat er roest op uw b.v. handen en kleding komt, is het raadzaam om het Cortenstaal verder af te werken met een speciale transparante coating. Daarna kunt u het in de keuken zelfs als werkblad gebruiken als u dat wenst en geeft het niet meer af, ook is het goed schoon te maken.

Kunstwerken in huis!

Het mooie aan Cortenstaal in uw interieur verwerken, is dat elke losse plaat of onderdeel op zijn eigen manier verkleurt en roest, waardoor er een organisch geheel ontstaat en elk Corten onderdeel een kunstwerk op zich is. Ook de lichtinval zal een grote invloed hebben op het uiterlijk en daardoor zal gedurende de dag het Cortenstaal er steeds anders uit komen te zien.

Scroll naar boven