acwebshop

Wat is een geschikte tuinhaard voor mij?

We leven steeds meer buiten, de tuin is tegenwoordig echt een verlengstuk van de woonkamer te noemen. We zorgen ervoor dat de tuin er mooi uitziet, schaffen een loungeset aan en kunnen avonden lang barbecueën. Net zo lang totdat het echt wat frisser wordt… Op die momenten biedt een warme deken of een vest natuurlijk uitkomst, maar veel leuker is misschien wel de warmte van een tuinhaard.

Een tuinhaard biedt natuurlijk veel meer dan alleen licht en warmte. Wat is er fijner dan om in het bewegende vuur te staren en nergens over na te denken. Of te luisteren naar het knapperen van een warm haardvuur!

Wat is een tuinhaard eigenlijk?

Een tuinhaard is een staande haard gemaakt van vuurbestendig materiaal, veelal van staal maar er zijn ook terrashaarden van andere materialen zoals; gietijzer, cortenstaal (roest) en keramiek. Een tuinhaard biedt veel gebruikersgemak, de voornaamste reden is dat de rook wordt afgevoerd wordt met een pijp. Hierdoor is van eventuele rookoverlast en een doordringende rooklucht op het terras geen sprake meer. Een haard van Cortenstaal wordt steeds populairder omdat cortenstaal nauwelijks onderhoud nodig heeft en het door de jaren heen steeds anders verkleurd.

Wat is een geschikte tuinhaard voor mij?

Een brandende terrashaard biedt natuurlijk een sfeervol plaatje, maar ook als de haard niet brandt heb je overdag een mooi object in je tuin staan dat zeker gezien mag worden. Er is namelijk altijd wel een model dat in je tuin past en in combinatie met houtopslagen is het ook nog eens een heel praktisch ding.

Kies bijvoorbeeld eens voor een tuinhaard waarbij de haard op tafelhoogte zit, dan is het extra lekker lang knus aan je tuintafel. Of kies een haard op lounge-hoogte voor bij de loungeset. Tegenwoordig zijn er ook loungetafels met een geĂŻntegreerde vuurschaal of zelfs met een BBQ, dus eerst lekker eten en daarna heerlijk lang loungen. Het voordeel van een combinatie van een tuinhaard en 2 houtoplagen is dat je die lelijke tuinmuur of die blinde zijkant van dat schuurtje nu op een mooie en praktische manier kunt verbergen en je tuin nog heerlijker wordt om in te leven. Ben je meer van een ouderwets vuurtje stoken dan kun je ook aan een simpele vuurschaal denken.

De zomer komt eraan…

Het is inmiddels al weer mei, de temperaturen lopen langzaam op en een zomergevoel maakt zich meester over ons. Dit is hĂ©t moment om u op uw gemak te oriĂ«nteren op een mooie terrashaard. Want over Ă©Ă©n ding zullen we het wel eens zijn, een zelfgestookt haardvuur biedt een bijzondere sfeer in uw tuin en mag eigenlijk niet meer ontbreken…

Scroll naar boven